Omkeerbare Temperatuur Indicatie Labels (TIL)

Brady heeft als aanvulling op de ONOMKEERBARE TI Labels nu ook OMKEERBARE Temperatuur Indicatie Labels in het programma opgenomen. Voorbeelden van OMKEERBARE TIL:

til1

Productomschrijving
De nieuwe omkeerbare temperatuurindicatielabels geven de actuele temperatuur van componenten of productprocessen aan door van kleur te veranderen, zelfs tijdens een stroomstoring. Ze geven snel aan wanneer de temperatuur niet geschikt is om aan de volgende fase van een producttest, onderhoud, voedselverwerking of medische proces te beginnen.

Kenmerken en voordelen
 Monitoring van de actuele temperatuur van componenten
 Veranderen van kleur bij bepaalde temperaturen
 Temperatuurbereik tussen 0 °C en 100 °C
 Sterke kleefstof voor elk oppervlak
 Constante monitoring, zelfs tijdens een stroompanne
 Geen batterijen of glas
 Direct een duidelijk leesbaar resultaat
 Snel, eenvoudig en kostenefficiënt
 Personaliseerbaar
 Ideaal om veilige werktemperaturen aan te geven bij onderhoudswerken, onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten
 Ideaal om de temperatuur van voedingsmiddelen en medische processen aan te duiden

Doelmarkten
 Industriële markten: ideaal om de temperatuur aan te geven vóór het begin van onderhoudswerken aan machines, elektrische motoren, dieselmotoren, stoomleidingen enz.
 Voedings- en drankenindustrie: vervoer en opslag van gekoelde voedingsmiddelen, voedselverwerking (bv. ovens, boilers) enz.                    Huishoudelijke toepassingen: koelkasten, ovens, boilers enz.
 Algemeen onderhoud, herstellingen, operations, opslag, verzending enz.
 Procesindustrie, productiebedrijven en veiligheid op de werkplek

Labels kunnen worden gepersonaliseerd (temperatuurbereik, informatie, afmetingen enz.), maar in dat geval geldt een minimale bestelhoeveelheid.

 

Voorbeelden van ONOMKEERBARE TIL:

til2

Het TI-label zorgt voor onomkeerbare en permanente registratie van de hoogste temperatuur die een machineonderdeel heeft bereikt. Van zodra dit onderdeel een bepaalde temperatuur heeft, kleurt de witte stip op het label definitief zwart. Dit biedt een duidelijk bewijs van de hoogst behaalde temperatuur. Het onomkeerbare temperatuurindicatielabel is een goedkope oplossing voor temperatuur controles tijdens onderhoud of voor probleem opsporing tijdens de onderzoeks en ontwikkelingsfase en dit in het bijzonder waar andere meetsystemen de externe temperatuur van een machine of een systeem niet kunnen meten. U kunt het ”low profilelabel” (dunne label) aanbrengen op onderdelen of plaatsen waar het gebruik van registratie-instrumenten praktisch onmogelijk of bijzonder moeilijk is. De onomkeerbare TI-Labels garanderen een continue monitoring vermits er geen onderbreking mogelijk is door een stroompanne of door een lege batterij van de meetapparatuur. Temperature Indicating Labels worden bij voorkeur gebruikt op een droge, schone ondergrond voor een maximale kleefkracht, maar ook bij een vuil of oneffen oppervlak voorkomt de sterke lijmlaag dat het label loskomt.

Belangrijke kenmerken
■ Snel, gemakkelijk en goedkoop
■ Goed leesbare velden voor een maximale visibiliteit
■ Sterke kleefkracht
■ Continue monitoring zonder menselijke supervisie of risico op een stroomstoring
■ Duidelijk venster op verpakking, dat dienst doet als bestelherinnering

Labels kunnen worden gepersonaliseerd (temperatuurbereik, informatie, afmetingen enz.), maar in dat geval geldt een minimale bestelhoeveelheid.

Voor meer informatie zie de website van GSH Identification Solutions.