GSH Identification Solutions werkt samen met Gereedschapbeheer.nl

Voor het keuren van materieel (gereedschappen, kranen, hijsmiddelen, etc) heeft Gereedschapbeheer.nl een online tool ontwikkelt. Voor het identificeren van deze bedrijfsmiddelen werkt Gereedschapbeheer.nl samen met GSH Identification Solutions. GSH gaat in gesprek met de klant om samen, voor iedere specifieke situatie, het juiste label te vinden.

Keuren volgens de normen

Voor de keuring van uw gereedschappen hanteert u de van toepassing zijnde normen. Hoe meer gereedschappen en andere arbeidsmiddelen, hoe lastiger is het toezicht te houden. De normen bepalen namelijk hoe vaak u welke gereedschappen moet laten keuren. Het beheer van deze keuringen vergt vaak veel tijd. Deze tijd kunt u nu fors inperken. Met de online webtool van gereedschapbeheer.

Beheer uw gereedschap met de online webtool

U voldoet altijd aan de eisen van de betreffende normen als u voor de keuringen van uw gereedschappen, hijsmiddelen etc. gebruik maakt van de online webtool van Gereedschapbeheer.

U weet vanaf nu:

 • wanneer het gereedschap toe is aan een keuring
 • waar het gereedschap zich bevindt
 • hoe lang het gereedschap nog gekeurd is
 • of de meetapparatuur op tijd gekalibreerd is
 • wat de kosten voor gereedschap per project zijn

Kortom, de status van uw gereedschappen is direct inzichtelijk. Zowel als het gaat om locatie als keuring. Overal en altijd. Met gereedschapbeheer.nl bespaart u niet alleen op kosten van keuring en inspectie, maar ook op overbodige aankopen.

Voordat u Gereedschapbeheer in de praktijk gaat toepassen, zorgen wij voor een training op maat voor uw medewerkers die gaan werken met het systeem.

Keuren volgens de richtlijn arbeidsmiddelen

Of het nu gaat om het keuren van brandblussers, gereedschap, meetapparatuur, persoonlijke beschermingsmiddelen, hijsmiddelen, steigermateriaal, toegangspassen, ladders of alle andere middelen waarvan u de status en locatie wilt bijhouden: het is altijd zichtbaar wie het gereedschap in zijn bezit heeft en waar het zich bevindt. Vooraf ingevulde keuringsformulieren kunt u afdrukken of direct digitaal invullen. Zo voldoet u aan de eisen van NEN 3140 voor keuringen van gereedschappen, etc. U ontvangt bovendien automatisch een email als het tijd is om het gereedschap te keuren of te kalibreren. Vraag de gratis demo tool aan en ontdek hoe u het keuren van gereedschappen volgens NEN 3140 kunt vereenvoudigen.

Mogelijkheden

De mogelijkheden van Gereedschapbeheer.nl zijn zeer talrijk:

 • U kunt een onbeperkt aantal gebruikeraccounts aanmaken.
 • Aan elke gebruiker kunt u gereedschappen toewijzen.
 • U kunt gereedschappen ook toewijzen aan projecten of klanten.
 • Per gebruiker geeft u een toegangsniveau aan. Zo kunt u het gereedschapsbeheer verdelen over meerdere leidinggevenden en/of beheerders.
 • De privileges zijn instelbaar per gebruikersrol.
 • Het is mogelijk om gebruikers zelf de status van het gereedschap aan te laten passen. De database blijft zodoende altijd up-to-date.
 • Per gereedschap geeft u aan hoe vaak het gekeurd of gekalibreerd moet worden.
 • Invoeren tot drie verschillende keuringen met bijbehorende keuringsperiode en andere gegevens per gereedschap.
 • Digitaal invoeren van door u zelf gedefinieerde keuringsformulieren. Hierdoor kunt u bij het inspecteren van bijvoorbeeld hijsmiddelen of bij het kalibreren van uw meetapparatuur direct de resultaten invoeren. De resultaten worden opgeslagen bij het arbeidsmiddel en de keuringsstatus van het arbeidsmiddel wordt direct automatisch bijgewerkt. Indien gewenst kan eenvoudig een keuringscertificaat afgedrukt worden, door u of door uw klant.
 • Automatisch versturen van een email zodra het gereedschap gekeurd, gekalibreerd of onderhouden moet worden.
 • Uploaden en aan het betreffende id koppelen van bestanden zoals handleidingen, aankoop- en garantiebewijzen, drivers en andere programma’s, kalibratierapporten en keuringsdocumenten. Zo heeft u altijd snel toegang tot uw gereedschap gerelateerde bestanden.
 • Uploaden van een batch keuringsrapporten en automatisch laten koppelen aan het juiste arbeidsmiddel. Hierbij kunt u er zelfs voor zorgen dat keuringsstatus en keuringsdatum automatisch worden aangepast. U upload alle keuringsrapporten, het programma doet de rest.
 • Uitlezen van keuringsresultaten uit uw NEN 3140 apparatentester waarna de database automatisch wordt bijgewerkt en u met één druk op de knop de keuringsrapportages kunt afdrukken. De apparatentesters van Gossen Metrawatt, Nieaf-Smitt, Fluke, Megger en Metrel kunnen uitgelezen worden.
 • Gereedschapbeheer.nl is door u zelf aan te passen naar uw eigen eisen en wensen. Zo kent Gereedschapbeheer.nl bijvoorbeeld vrij te definiëren optionele velden zodat u ook de voor uw organisatie specifieke gegevens kunt bijhouden.
 • Koppeling met uw personeelsadministratiesysteem voor het automatisch importeren en up-to-date houden van persoonsgegevens.
 • Magazijn inname en uitgifte schermen met bewaking op onder andere keuringstatus. Deze schermen zijn geschikt voor gebruik met een barcode- en/of rfid-scanner.
 • Afdrukken van overzichten.
 • Afdrukken van keuringsformulieren. Gereedschapbeheer.nl heeft al een set formulieren voor u aangemaakt die u naar eigen inzicht kunt wijzigen. Ook kunt u de standaardset uitbreiden met uw eigen formulieren.
 • Inzien van de keuringshistorie.
 • Inzien van de gebruikershistorie.
 • Meertalige interface.

Gereedschapbeheer biedt optionele modules die het keuren van uw gereedschappen volgens NEN 3140 nog eenvoudiger maken.

Gereedschapbeheer.nl is een online tool. Dat betekent dat u altijd inzicht heeft in uw gereedschappen, waar u zich ook bevindt. Het enige dat u nodig hebt, is een pc met internetverbinding. Beheer van een eigen server is dus niet nodig. Wij zorgen dat het systeem altijd werkt, veilig is en up-to-date is. Zo zorgt u ervoor dat uw materiaal te allen tijde voldoet aan de gestelde richtlijn voor arbeidsmiddelen. Voor elektrisch materiaal hanteert u de norm: NEN 3140.

Mist u een functie? Wij kunnen uw wensen toevoegen, van een kleine wijziging tot een volledige maatwerkoplossing. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Keuring- en inspectiebedrijven

Voor keuring- en inspectiebedrijven is een speciaal account beschikbaar. Zo kunt u meerdere locaties/klanten beheren met voor iedere locatie een eigen unieke id-nummering. Bovendien kunt u uw klanten een eigen login geven zodat zij online de status van hun gereedschappen kunnen inzien en inspectiedocumenten kunnen downloaden.

Gereedschapbeheer: voor wie?

Gereedschapbeheer.nl is uitermate geschikt voor iedereen waarvoor de kwaliteit en veiligheid van het materieel belangrijk is. Met Gereedschapbeheer.nl houdt u overzicht over de keuringsstatus, de locatie, het onderhoud en de kosten van uw materieel. Ook voor keurings- en inspectiebedrijven is Gereedschapbeheer.nl zeer geschikt. De applicatie kent diverse tools voor het keuren en snel verwerken van keuringsresultaten. Ook kunt u uw klanten laten inloggen en certificaten laten downloaden.

Natuurlijk wilt u weten waar uw materieel zich bevindt.  Locatiebepaling van uw gereedschappen helpt u immers om de kosten in de hand te houden. Daarnaast is die registratie in bepaalde gevallen zelfs wettelijk verplicht.

Maar heeft u enig idee hoeveel tijd het (dagelijkse) zoekwerk naar de exacte locatie van uw materialen kost? Soms wordt zelfs besloten nieuwe exemplaren te bestellen. Met alle gevolgen van dien…

De GB Locator geeft continu de locatie van uw materieel door

De GB Locator is dé oplossing. Want dit kleine, slimme ‘apparaatje’ bevestigt u zelf eenvoudig op uw materieel. En daarmee heeft u de controle terug. Locatiebepaling gaat vanaf nu automatisch. Want de GB Locator geeft regelmatig automatisch zijn locatie door. Bovendien krijgt u direct een seintje wanneer materiaal verplaatst wordt of er sprake is van een afwijkende locatie. De communicatie gaat in vrijwel alle omstandigheden door. In de bekende webtool van Gereedschapbeheer.nl houdt u nauwlettend vinger aan de pols.

GB Locator: IoT locatiebepaling van uw materieel

GB Locator: IoT locatiebepaling van uw materieel

Bij diefstal of andere calamiteiten kunt u onomstotelijk aantonen dat het materieel uw eigendom is. De GB Locator is niet alleen goedkoper en kleiner dan traditionele GPS-systemen, maar kan ook binnenhuis gebruikt worden. De batterij heeft een uitermate lange levensduur en behoeft geen voeding. Zo bent u gedurende lange tijd verzekerd van automatische locatiebepaling.

De GB Locator is bescheiden qua omvang (35x20x15 mm) maar groot in prestaties.

 Hoe het werkt

De GB Locator is operationeel dankzij een combinatie van the ‘Internet of Things’ en het LoRa-netwerk van KPN, met een groot bereik per mast. Dit netwerk is bedoeld voor apparatuur die niet constant een internetverbinding nodig heeft, maar slechts af en toe data doorgeeft.

Voor wie?

Voor bedrijven in zowel de industrie-, verhuur-, installatie-, bouw-, afbouw- als servicebranche is de GB Locator een uitkomst. Het apparaat biedt mogelijkheden voor alle organisaties die gebruik maken van materieel waarvan de locatie veelal onbekend is. De GB Locator wordt daarnaast veel gehanteerd op plaatsen waar regelmatig sprake is – of lijkt te zijn – van diefstal. Bedrijven die werken met materieel met een radioactieve bron zijn verplicht de locaties van dit materieel bij calamiteiten paraat te hebben.

De voordelen van de GB Locator met IoT locatiebepaling

 • Locatiebepaling op 25 meter nauwkeurig.
 • Goedkoper en kleiner dan de traditionele tracking- systemen via GPS.
 • Bescheiden afmeting: 35x20x15 mm
 • Ook ‘binnenshuis’ te gebruiken.
 • Eenvoudig in of op uw materieel te bevestigen, met bijvoorbeeld schroeven of lijm.
 • De GB Locator is niet traceerbaar.
 • Robuuste industriële IP65-behuizing; stofdicht en bestand tegen waterstralen.
 • De GB Locator geeft op regelmatige basis zijn positie door
 • De actuele positie is ook direct op te vragen (downlink).
 • Opslag historische data: drie maanden.

Voor gedetailleerde informatie en technische gegevens kunt u contact opnemen met gereedschapbeheer.nl of GSH Identification Solutions